woensdag 27 december 2017

Nawalgarh - Jaipur

Vandaag weer een halve rijdag. Om 9 uur lieten wen Nawalgarh achter ons en reden we naar Jaipur. Iets meer dan 200 km maar we deden er 4 uur over. Vooral omdat we ter hoogte van Jaipur weer in de verkeerschaos terecht kwamen. Karren met kamelen of ezels, riksha’s, scooters, auto’s, bussen, alles door elkaar en vaak ook nog tegen de rijrichting in. Het kan allemaal. Alam manoevreerde ons er vakkundig doorheen. We zitten in het Diggi Palace hotel in Jaipur. Een tot hotel omgebouwd handelshuis van 200 jaar oud. Na de lunch bracht Alam ons naar Jal Mahal ofwel de Monkey Temple. Het is een oude tempel waar het wemelt van de apen. Mart-Jan werd nog bijna aangevallen door een aggressief exemplaar maar hij kon op tijd weg komen. Foto album van de dag.





































2 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal, wat een mooie reportage krijgen we weer te zien. Zo genieten wij ook steeds mee van al het moois dat jullie zien. Hoe is het landschap? dat zien we niet zo op de foto's. En wat betekenen de rode stippen op het voorhoofd bij de Indiase mensen? ook vroeg ik me af of die tempel voor de apen gebouwd is of dat het een verlaten tempel is die de apen daarna in gebruik hebben genomen. Slaap lekker en veel plezier weer morgen, groetjes Mary

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Namasté! Leuk dat jullie meekijken! Het landschap trekt aan ons voorbij.... Vooral veel landbouw en heel primitief. Je ziet veel armoede aan je voorbij trekken. Het landschap ziet er niet heel erg aantrekkelijk uit. Maar de mensen zijn heel kleurrijk. Ieder persoon is een plaatje! In de straten van de dorpjes lopen varkens, koeien, kamelen, ezels. Maar ook veel vuil langs de weg. De apentempel is nog steeds in gebruik. En niet alleen door apen. Slaap lekker!

      Verwijderen

India in 44 minuten